***       Водещите новини за деня до 13.00 ч., 

...
   ***   
   Водещите новини за деня до 13.00 ч., 
Коментари Харесай

Водещите новини! Асен Василев предлага еврото да бъде въведено от следващата година. Синдикатите в МВР са в стачна готовност


   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 3 юли   

 

Напрежение в редиците на Министерство на вътрешните работи. Служителите в системата оповестиха протестна подготвеност.

Те упорстват за минимум 10 % нарастване на заплатите. Демонстрациите стартират от на следващия ден, а в случай че настояванията не бъдат чути, ще има и Национален митинг.

По думите на синдикатите сметката е „ подигравка “ със чиновниците на Министерство на вътрешните работи.

***

Финансовият министър Асен Василев стартира концепцията еврото да бъде въведено от идната година и да се употребява редом с лв. преди формалното въвеждане на валутата. 

Според Хампарцумян сходно решение ще е провокация към Европейската централна банка (ЕЦБ). „ Чисто дипломатически е малко недодялан ход “.

***

„ Както всяка година, към приемането на бюджета се появяват доста страсти, които постоянно замъгляват числата, данните и по този метод търсенето на най-адекватните решения “.

„ Искам да прикани всички вас, които имате голям опит в тази активност, да се съсредоточим върху това каква е същинската картина, какво демонстрират числата… “

***

БМВ 330 със софийска регистрация, ръководен от 18 годишен лидер от Долна Баня, със стаж зад кормилото 4  месеца, движейки се с несъобразена скорост, подхваща рисково изпреварване на колона от коли.

Заради мократа асфалтова настилка БМВ-то се подхлъзва и се забива челно в насрещно движещ се лек автомобил „ Нисан “, със софийска регистрация.

Водачът на БМВ-то умира на място, а тежко потърпевши са двамата му спътници. Потърпевши от пътния случай са и лидерът на нисана – мъж от София, жена - евентуално брачната половинка му, заклещена в автомобила в тежко положение и дете.

***

Руската държавна телевизия упрекна водача на частната военна компания " Вагнер " Евгений Пригожин, че си е изгубил разсъдъка поради пари, съобщи Франс прес.

Според медията " Пригожин се е главозамаял, откакто е получил големи суми пари ", съобщи Дмитрий Кисельов, един от водещите гласове на държавната телевизия и водещ на седмична емисия.

***

„ Преди два дни синът на Рамзан Кадиров – Адам Кадиров - разгласява пост в закрита група в съветска обществена мрежа, че се моли за татко си ", уточни още медията.

„ Чеченският опозиционер Тумсо Абдурахманов, прочут и като Абу Садам Шишани, през вчерашния ден съобщи, че водачът на републиката е сред живота и гибелта. " Явно диализата към този момент не му оказва помощ ", съобщи той, представен от сръбското радио Б92.

***

Папа Франциск съобщи, че изгарянето на свещената книга на мюсюлманите - Корана - го е разгневило и че осъжда и отхвърля разрешаването на този акт като форма на свободата на словото, съобщи Ройтерс.

„ Всяка книга, считана за свята, би трябвало да бъде уважавана, с цел да се почитат тези, които имат вяра в нея. Чувствам се сърдит и погнусен от тези дейности ", съобщи Светият отец в изявление за вестника от Обединените арабски емирства „ Итихад ", оповестено през днешния ден.

***

Крайнодясната партия " Алтернатива за Германия " преодоля нов стадий на изборите. Евроскептичната групировка завоюва за пръв път кметски пост, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

***

Местните управляващи в турско село не разрешиха на мъжете и дамите да честват дружно на празненства като сватби и изпращане на бойци с претекст, че това не подхожда на религията, оповестява уеб сайтът Хаберлер.

Решението, взето от кметството в с. Карааъз, окръг Бурса, и локалното Дружество за подкрепяне и взаимност, влиза в действие от 1 януари следващата година, съобщи Българска телеграфна агенция. 

Съвместните смесени празненства на мъже и дами са неразрешени, защото съгласно решението на локалните управляващи " не са религиозно съобразни ".

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР